A-tyttöjen SM-finaaliturnaukseen valmistautuva Kajon lentopallojoukkue taisteli vaikeuksien kautta aluemestaruuteen lauantaina Hollolassa pelatussa Etelä-Suomen aluemestaruusturnauksessa.

Alkusarjassa Kajo voitti vakuuttavasti Salpiksen 2-0(25-7, 25-14), PuMa2:n 2-0(25-13, 25-15), sekä välierässä Naarasleijonat Helsingistä 2-0(25-18, 25-19)

Loppuottelussa Kajo – PuMa1 nähtiin kahden SM-finaaliin valmistautuvan joukkueen hurja vääntö. Ottelu eteni kolmanteen erään Kajon vakuuttavassa 12-5 johtoasemassa. Puma1 sai kuitenkin kirittyä Kajon johtoaseman kiinni. Erässä PuMalla oli kolme ottelupalloa ja Kajolla kaksi, joista toisen Kajo käytti hyväkseen ja voitti ottelun 2-1 (21-25, 25-23,19-17).

-Ottelut sujuivat ennakko-odotusten mukaisesti alkusarjan osalta ja loppuotteluun asettui vastaan myös ennakko-odotusten mukaisesti kovaksi tiedetty PuMa1. Alkusarjassa käytettiin pelaajakokoonpanoa laajemmin ja välierään ja loppuotteluun kokoonpanoa hieman tiivistettiin, kertasi päivän tapahtumia Kajon valmentaja Petri Kuokkanen.

-Loppuottelussa ensimmäisen erän virheet ja PuMan vahva pelaaminen antoivat PuMalle mahdollisuuden viedä erä nimiinsä. Toinen erä oli tasaista pelaamista puolin ja toisin. Toisen joukkueen onnistuttua hyökkäyksessä tuli kuitti melko pian toiselta puolelta takaisin. Asenne viimeisissä palloissa toi voiton Kajolle. Kolmas erä alkoi Kajon komennossa, mutta tasoittui erän edetessä aina jatkopalloille saakka. Kovan taistelun ja rohkeiden suoritusten siivittämänä erävoitto ja samalla Etelä-Suomen alueen mestaruus meille, totesi tyytyväinen Kuokkanen.

Kajon joukkueesta parhaana palkittiin pelaajana Suvi Kokkonen.

Joukkueessa pelasivat Essi Penttinen, Suvi Aapro, Ella Autere, Yasmine Madsen, Suvi Karjalainen, Veera Hämäläinen, Minni Aarni, Suvi Kokkonen, Kia Hyytiäinen ja Salla Partanen. Valmentajana Petri Kuokkanen, apuvalmentajana Saara Niskanen ja joukkueenjohtajana Juha Penttinen.