Yleisurheilu

Ihminen on luotu liikkumaan!

Kehittävintä on monipuolinen liikunnan harjoittaminen.

Lapsena luodaan pohja ihmisen liikuntakyvylle myös tulevaisuutta ajatellen. Lapsena tulee liikkua paljon ja monipuolisesti. Koordinaatioon ja kehon hallinnan kehittämiseen tulee kiinnittää riittävästi huomiota. Tehokkainta on omaehtoinen liikunta pihapelien ja leikkien muodossa. Näissä leikitään pitkäkestoisissa jaksoissa.

Kouluiässä lasten omaehtoinen liikunta vähenee radikaalisti, tällöin lisää liikuntaa saadaan ohjatuissa harjoituksissa. Mitä enemmän ikää tulee lisää, sitä suurempi merkitys on liikunta-aktiivisuudella. Tutkimusten mukaan edes ohjatuissa harjoituksissa käyvien liikunta-aktiivisuus ei välttämättä täytä suosituksia.

Niin liikunnan harrastaminen kuin harrastamattomuus voi aiheuttaa erilaisia vammoja, tällöin on apua monipuolisuudesta. Mikäli ei pysty harrastamaan enää sitä ominta lajia, voi olla valmiuksia jatkaa jonkin toisen urheilulajin parissa. Liikuntaa ei kannata koskaan lopettaa.

Istumatyö sekä muut yksipuoliset työolot ovat aikuisen ihmisen riesa. Liikunta on tärkeää ihmisen toimintakyvyn säilyttämiselle. Kilpaurheilijoille on tärkeää optimoida oman lajin suoritus, mutta muille suosittelen mahdollisimman monitahoista liikunnan harrastamista sekä omineen että hyvässä seurassa. Kuntourheilijalle ei saman liikuntasuorituksen toistaminen liiallisesti ole hyvä, vaan kannattaa esim. lähteä uusille poluille vaihtelevaan maastoon, jossa maaston erinäiset muodot antavat haastetta ihmisen kropalle ja näin koordinaatio ja sitä kautta ryhtikin paranee ! Ja sen lisäksi mieli virkistyy.

Tervetuloa kaikenikäiset liikkumaan yhdessä meidän kanssa !!

Kai Kepsu

jaostosihteeri, liikunnanohjaaja(AMK)

kai.kepsu@xamk.fi, p. 044 702 8769

 

NYT KAJO YLEISURHEILU MYÖS FACEBOOKISSA:

https://www.facebook.com/Valkealan-Kajo-Yleisurheilu-607959722676800/?fref=ts

YHTEYSTIEDOT

Kai Kepsu

jaostosihteeri, liikunnanohjaaja(AMK)

kai.kepsu@xamk.fi, p. 044 702 8769

 

YLEISURHEILUJAOSTON JÄSENET 2018:

Timo Lehmusmetsä puheenjohtaja

Antti Koski varapuheenjohtaja

Paula Mäkelä jäsen

Heikki Tanttu jäsen

Kari Niemi jäsen

Ville Peltola jäsen

Visa Hongisto jäsen

Suvi Kalliomäki jäsen

Kai Kepsu sihteeri

YLEISURHEILUN EDUSTUS PÄÄSEURAN JOHTOKUNNASSA:

Keijo Hulkkonen, Valkealan Kajo ry puheenjohtaja

Timo Lehmusmetsä, johtokunnan jäsen