Triathlon

Kajo triathlon (Valkealan Kajo)

Kajo Triathlon toimii Valkealan Kajon pääseuranalaisena lajijaostona, jonka toiminta keskittyy Suomen Triathlonliiton sekä sen jäsenseurojen järjestämään kilpailutoimintaan

Jaostossa harjoitetaan kilpa- ja harrastustoimintaa triathlonissa sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Seuran triathlon harrastajat kilpailevat yleisessä ja ikä- sekä kuntosarjoissa. 

Triathlon = uinti + pyöräily + juoksu

  • SPRINTIMATKA = 750 m + 20 km + 5 km
  • OLYMPIAMATKA = 1,5 km + 40 km + 10 km
  • PUOLIMATKA = 1,9 km + 90 km + 21,1 km
  • TÄYSMATKA = 3,8 km + 180 km + 42,2 km

Triathlonin eri kilpailumuodot edellyttävät ominaisuuksia nopeudesta kestävyyteen – yksilölajeista joukkuekisoihin – triathlon, duathlon, aquathlon, maasto- ja talvitriathlonissa

Triathlon on itsensä voittamisen, pitkäjänteisen harjoittelun ja valmennuksen, oikean tankkauksen ja viimeistelyn, sekä sujuvan kisasuorituksen summa.

Yhteystiedot

kajo.triathlon@gmail.com

Pekka Suvitie


Harjoittelu Kajo triathlonin jäsenenä

Pääsääntöisesti urheilijoiden harjoittelu tapahtuu omatoimisesti henkilökohtaisten valmentajien ohjauksessa. Seuran toimesta ei harjoitusohjelmia tai suoranaista henkilökohtaista valmennusta jäsenistölle tarjota.

Henkilökohtaisen harjoittelun tueksi triathlonjaosto järjestää yhteisharjoituksia viikoittain. Yhteisharjoittelun tarkoituksena on, että triathlonisti toteuttaa suunnitellun harjoituksen yhteisharjoituksen ohjaajan johdolla oman tavoite- sekä kuntotasonsa mukaisesti harjoitusrunkoa soveltaen esim. matkojen / toistokertojen osalta.

Talvikauden harjoitteet toteutetaan seuran oman valmentajan tai harjoituskohtaisesti sovitun ohjaajan ohjaamana kaksi kertaa viikossa uimaharjoitukset.

Harjoitustiloina käytetään Valkealatalon ja Kuusankosken uimahalleja.

Varsinaisia johdettuja harjoituksia ei kesä-/kilpailukaudella ole vaan harjoituksista sovitaan tapauskohtaisesti seuran urheilijoiden kesken.

Sovitut yhteisharjoitukset toteutetaan ulkona lajinomaisilla harjoitteilla avovesiuinteina sekä yhdistelmä-harjoitteina erikseen sovituilla harjoituspaikoilla.

Jäseneksi Kajon triathlonistien joukkoon

Uudet, Kajo Triathlonin toiminnasta kiinnostuneet ottakaa yhteyttä esim. sähköpostilla kajo.triathlon@gmail.com tai henkilökohtaisesti jaoston aktiiveihin.

Suomen Triathlonliitto ry.