Tuntikuvaukset

AIKUISTEN RYHMÄT


Kehonhuolto

Tunneilla tehdään mm. erilaisia liikkuvuusharjoituksia, dynaamisia ja staattisia venytyksiä sekä aktivoidaan kehon tukilihaksia. Tunnin lopuksi lyhyt rentoutushetki. Mukaan tarvitset joustavat liikuntavaatteet ja juomapullon. Tunnilla ei tarvita kenkiä. Suo itsellesi hetki rauhaa ja tule rentoutumaan ja huoltamaan kehoasi lihashuoltotunnille.


Lihaskunto

Kuntonainen on helppoa ja monipuolista koko kehoa muokkaavaa lihaskuntoon painottuvaa jumppaa. Ajoittain käytämme erilaisia välineitä esim. keppiä, kuminauhaa tai käsipainoja. Liikkeet ovat helppoja ja teemme paljon toistoja. Tässä jumpassa ei ole hyppyjä tai koordinaatiota vaativia liikkeitä.


Pumppi 

Tehokas ja yksinkertainen lihaskestävyystunti. Tunnin aikana treenataan oman kehonpainon, voimatankojen ja käsipainojen avulla suurimmat lihasryhmät. Pumppi sopii sekä liikuntaharrastusta aloittavalle että pitkään harrastaneelle!


Step

Sykettä nostavia askelsarjoja laudalla ja tehokkaita lihaskuntoliikkeitä lautaa, painoja ja kehon vastusta hyödyntäen. Sopii kaiken kuntoisille.


LASTEN JA NUORTEN RYHMÄT


Telineet 3-4v. (2019 ja 2020 syntyneet)& aikuinen sekä Telineet 5-6v. (2017 ja 2018 syntyneet) & aikuinen

Tunneilla lapset harjoittelevat voimistelun ja telinevoimistelun perusliikkeitä sekä lapsiryhmässä toimimista. Ohjaajat esittelevät telineradan ja liikkeet tunnin alussa sekä avustavat liikkeissä tunnin aikana. Lapsi kiertää rataa oman aikuisen ohjauksessa ja valvonnassa. Aikuisen vastuulla on myös soveltaa liikkeitä lapsen taitojen mukaan turvallisuus huomioiden. Kannustamme aikuisia liikkumaan tunnin aikana yhdessä lapsensa kanssa - telineet ja välineet ovat myös aikuisten käytössä.


Telinevoimistelu 7-8v. (2015-2016 syntyneet) & Telinevoimistelu 9v.-> (2014 ja sitä ennen syntyneet)

Ryhmät on tarkoitettu kaikille ikäryhmään kuuluville pojille ja tytöille, lajitaustasta tai taitotasosta riippumatta. Telinevoimistelu on monipuolinen yksilölaji, joka sopii niin ykköslajiksi kuin oheislajiksi toisen lajin tueksi. Telinevoimistelussa harjoitellaan voimisteluliikkeitä eri telineillä, kuten permanto, hyppy, puomi, rekki ja renkaat. Laji kehittää muun mm. liikkuvuutta, kehonhallintaa, voimaa, tasapainoa ja koordinaatiota. Kausi aloitetaan telinevoimistelun perusteista (hyödyttää niin lajin ensikertalaista kuin jo aiemmin lajia harrastanutta). Ryhmäläisten taitotason mukaan edetään haastavampien liikkeiden harjoitteluun. Harjoitukset suunnitellaan yksilötasolle siten, että jokaiselle löytyy sopiva ja riittävän haastava taso. Lisätietoa mariataskula.kajo@gmail.com


Nyrkkeily 13v. -> (2010 ja sitä ennen syntyneet)

Nyrkkeilyssä harjoitellaan kaikki nyrkkeilyn perustekniikat; lyönnit, torjunnat, väistöt, suojaus sekä liikkuminen. Harjoitus koostuu tekniikka-, pari- sekä otteluharjoitteista. Harjoituksen lopuksi tehdään lajinomainen loppujumppa. Harjoituksiin sisältyy myös tasapaino-, koordinaatio- ja rytmiharjoitteita. Harjoitukset kehittävät fyysistä ja psyykkistä toimintakykyä monipuolisesti.

Harjoituksiin voivat osallistua sekä kamppailua aikaisemmin harjoitelleet että aloittelijat. Mukaan hammassuojat, sisätossut ja juomapullo.