Aikuiskilpaurheilu

Aikuisyleisurheilu on aikuisten kunto- tai kilpaurheilua. Lajit ja säännöt ovat pääpiirteittäin samat kuin junioreilla tai yleisessä sarjassa. Kilpailuja järjestetään aivan kuten nuorempienkin sarjojen lajeissa ja Suomen mestaruuksista kilpaillaan vuosittain eri puolilla Suomea. Joka toinen vuosi ratkaistaan Euroopan ja joka toinen vuosi maailman parhaat aikuisurheilijat. Sarjoja on viiden vuoden välein alkaen M/N30-sarjasta, ja sarjat jatkuvat niin pitkään kuin kilpailijoilla ikää riittää. Sarjojen rajat ovat alaikärajoja. Suomessa ja Pohjoismaissa sarjaan saa osallistua, vaikka täyttäisi kyseisen ikävuoden vasta myöhemmin samana vuonna. EM- ja MM-kilpailuissa noudatetaan tarkkaa syntymäpäivää kilpailusarjojen määrittelyssä. Viesteissä sarja määräytyy nuorimman juoksijan mukaan.

Lähde rohkeasti aikuisurheilemaan! Jollekin harrastus on tavoitteellinen elämäntapa, toiselle liikkuminen, omasta kunnosta huolehtiminen ja yhdessäolo on tärkeintä. Kaiken tasoinen harrastaminen on yhtä tärkeää! Aikuisurheilulle on tyypillistä hyvä henki ja aito urheilun ilo. 

Kilpaileminen

Voit edustaa Valkealan Kajoa myös aikuissarjoissa, sillä Valkealan Kajo ry on Suomen Aikuisurheiluliitto ry:n jäsen. Aikuisurheilija huolehtii itse ilmoittautumiset ja maksut kilpailuihin pl. omat kilpailut ja joukkuekilpailut, joiden SM-kilpailuiden ilmoittautumismaksut seura maksaa. Ilmoita ajoissa tieto joukkueesta Kaille.  Edellytyksenä tälle on, että urheilija on mukana jaoston maksullisessa toiminnassa ja toimintamaksut sekä seuran jäsenmaksu on maksettu. 

Vuodesta 2023 alkaen SAUL SM-kilpailuihin tai virallisesti myönnettyihin kansallisiin kilpailuihin osallistuvilta vaaditaan yleisurheilulisenssi. Lisenssin saat hankittua Suomisportista: https://info.suomisport.fi/

2024 vuoden kisoja:

05. – 07.07. SM-yleisurheilu, Oulu

27.07. SM-viestit, Iisalmi

13. – 25.08. MM-yleisurheilu, Göteborg, Ruotsi

07.09. SM-heitto5ottelu, Kauhajoki

14.09. SM-maraton, Jyväskylä

21.09. SM-maantiekävely, Pori

28.09. SM-polkujuoksu, Ylöjärvi

20.10. SM-maantiekymppi, Helsinki

SM-halli5-ottelu, Jyväskylä

Ajantasaiset tiedot löydät aina SAUL:n kilpailukalenterista: https://www.saul.fi/kilpailu/saul-kilpailukalenteri/