Kuntourheilu

KUNTOURHEILU

Kuntourheiluryhmässä liikutaan sykettä nostaen mukavassa seurassa. Ryhmä tekee myös yhteisiä urheilumatkoja, joista tietoa jaetaan tällä sivulla. 

Lisätietoja: Kai Kepsu, kai.kepsu@xamk.fi tai p. 044 702 8769 


URHEILUMATKA KÖÖPENHAMINA DHL STAFETTEN 

Kajon joukkue osallistui vuonna 2016 maailman suurimpaan viestijuoksu -tapahtumaan Kööpenhaminassa, ohessa kuvia perjantain viestikisasta:

https://www.flickr.com/photos/spartabilleder/albums/72157672126667880

 

Kajon joukkue juoksujärjestyksessä: Antti Koski, Mikko Viholainen, Eemeli Lantta, Jarmo Larimo ja Kai Kepsu.

dhl stafetten

Kaikkiaan 5. kisapäivänä starttasi 3192 joukkuetta. Kajon miesten sarjassa oli reilu 300 joukkuetta ja joukkueen sijoitus puolivälin paikkeilla. Juoksijoiden yksityisajat 22-30min. välillä.

Kisassa oli mukana kaiken tasoista ja kaikenlaisella urheilumielellä varustettuja juoksijoita. Lähtojä aina 1min. välein 250 joukkueen erissä. Juoksubaana mutkitteli FC Kööpenhavn-jalkapallostadionin viereisessä puistolla muutaman metrin leveällä baanalla ja näin juoksijoita ohitteli baanalla jatkuvasti.

DHL1

DHL3

 

VINKKEJÄ JUOKSUHARJOITTELUUN KUNTOURHEILIJOILLE

Juoksijoiden yleisin harjoitusmuoto lienee tasavauhtinen asfalttijuoksu. Minulle se ei kuitenkaan sovi eikä se ole kovin mielekästäkään. Siksi suosin näitä harjoitusmuotoja ja suosittelen muillekin:

Ryhdikkään asennon ja vammojen ehkäisyjen kannalta kannattaa kiinnittää huomiota paljon lonkan koukistajiin. Päivän aikana tehty pitkäaikainen istuminen ei tee niille hyvää. Tässä aiheesta Helsingin Sanomissa: http://www.hs.fi/hyvinvointi/a1458104577274